Около 60 майки се събраха пред Народното събрание заедно със своите деца. Сред тях имаше и бременни жени, предаде репортер на Novini.bg.
Исканията им не целят да се стимулира "паразитното" ползване на социални придобивки, а да се дава помощ на работещите данъкоплатци.
Майките настояват обезщетението за отглеждане на дете до 2 години да бъде обвързано с минималната работна заплата. Те бяха категорични, че 240 лв. са крайно недостатъчни за отглеждането на едно дете. 
Майките искат също така семейно подоходно облагане, облекчени кредитни условия за семейства с деца до 18 години, увеличение на детските надбавки и надбавки за всички деца без обвързване с минимален доход на член от семейството, подобрени условия в ясли и градини, разкриване на нови детски заведения, които да осигурят достатъчно места за всички деца.
Първите две години майката трябва да има възможност да отглежда и обгрижва детето си с достойнство, а след което ако желае да може да ползва услугите на държавно детско заведение.
Протестиращите искат и промени в кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 годишна възраст - гъвкаво работно време, намален работен ден.
Всички тези мерки целят да насърчат по - добри условия за раждане и отглеждане на дете именно сред средната класа родители, които обичайно са работещи данъкоплатци.
Протестът на майките е организиран в социалните мрежи и се събират за първи път, за да преценят как да действат. Той не е политически обвързан. Въпреки това обаче при майките дойде общинският съветник от БСП Борис Цветков.  Червеният депутат Драгомир Стойнев, който е от  социалната комисия в парламента, също подкрепи исканията им.

Репортерът на Novini.bg съобщи още, че насъбралите се майки са размахали памперси пред входа на Народното събрание. Те ще останат пред сградата на парламента в очакване на реакциите на депутатите.