Тъмнокожият футболист Агиеманг Опоку, който избяга от "Левски", вече е жена, твърди в. Уикенд. Играч със същата фамилия рита в националния отбор на Гана, но за девойки!

Мистериозната Вида Опоку, която по нищо не прилича на мъж, е играла в световното за госпожици в Азербайджан по рано този месец. Самият Опоку е в неизвестност от семтември насам, а в "Левски" никой не знае мстонажождението му. Той официално е обявен за изчезнал.

Нищо чудно да се окаже, че двамата са едно и също лице но с различен пол и подправена самоличност. Това било стар африкански трик, особено в женския футбол, кълнат се спортни деятели.

Въпростната Вида по документи е на 15 години, а Агиеманг дойде в "Левски" като 23-годишен. И двете същества обаче изглеждат еднакви.

"Освен уникална прилика, въпросната дама имаше същия стил на игра и движение по терена като наш Опоку", заяви пред вестника специалистка по женски футбол, гледала представянето на отбора на Гана.

Опоку не вкарал гол, но играл във всички 6 мача като титуляр. Сега го чакала тлъста премия, тъй като ганайките станали трети в света.

В "Левски" твърдят, че ганаецът играл в Катар това лято, а после имал тежки лични проблеми за решаване. Той избяга от "Герена" след като два пъти се сби с Владо Гаджев.

Агиеманг Опоку в мъжкия национален отбор на Гана не се различава по нищо от Вида Опоку в женския (на основната снимка)

В Африка, където ФИФА налива много пари в женския футбол, вече се е случвало мъже да играят в дамските национални отбори. Миналата година две футболистки от състава на Екваториална Гвинея бяха разконспирирани, че са от противоположния пол. Обвинението дойде точно от Гана.

Оказа се, че братята Симпоре си залепили с лейкопласт мъжките атрибути, за да не им се издуват шортите. Двамата бяха разкрити от капитанката на Гана Флоранс Окое по време на приятелски мач преди световното за жени в Германия.

Измамата е възможна, тъй като организаторите на първенствата не гледат коя футболистка какво има в гащите. В държави с огромна корупция, каквито са африканските, срещу скромен рушвет, чиновниците набързо издават фалшиви паспорти. Така най-вероятно е станало и с Опоку.