"Това, което се случи с Левски, го предвидих още преди две години", заявява пред "7 дни спорт" Вахи Кандерян, шеф на фенклуба на Левски в Сливен.

"Тогава отборът бе в групите на Шампионска лига и доста хора ме помислиха за луд и не вярваха. Сега, след този провал с Жилина, ми се обадиха хора от цяла България да ми кажат колко прав съм бил. Не съм пророк, просто съм левскар и милея за този отбор. Левски бе в Шампионска лига, но нещата отвън не изглеждаха добре. Не смятам, че отборът е виновен и футболистите са най-големите грешници на този свят", допълва Кандерян.

"В първата среща с БАТЕ Борисов те дадоха максимума от себе си и играха на върха на възможностите си, но за съжаление една атака на БАТЕ им позволи да вкарат гол, който после ги прати в групите на Шампионска лига. Беларусите не са толкова слаб и трагичен отбор, както мислят мнозина. Гледах мача им с Ювентус. Италианците се измъкнаха, след като домакините на няколко пъти излизаха очи в очи с вратаря им. Не съм адвокат на никого. Нито на Сираков, нито на Стоилов, нито на Батков, Велев и Вуцов. Левскар съм, но съм изненадан от някои странностти, които се случват в клуба. Левски отпада от Тампере, не може да вкара гол в софийските дербита, не играе добре, но отникъде не се чуват скандирания "Оставка". Това е странно и необяснимо, поне за мен. Вуцов е треньор точно за четири мача, а при първия му за новия сезон е сменен. Странно е. Къде е кредитът на доверие? Да го бяха оставили поне няколко месеца да работи, пък тогава да решават", чуди се фен номер едно под Сините камъни.

Преди няколко години Левски загуби от Славия, след като сините изтърваха дузпа и още няколко положения. Смениха Муслин само заради тази загуба. Защо? Какво се спечели от това? Ако Мъри бе толкова голям треньор, защо, след като класира Левски в групите на Шампионска лига, след като игра четвъртфинал в УЕФА, не го поиска нито един отбор в Европа? Не говоря за грандове, а за средностатистически нормален клуб", "задава отговори" Вахи.

"Може би след случилото се напоследък Тодор Батков няма да иска повече да се занимава с Левски. Какво трябва да се случи сега ли? Според мен вариантите са два. Единият е да попитат Димитър Пенев. В никакъв случай не мога да кажа, че симпатизирам на ЦСКА, но неговата работа е видна. През 1985 г. той наложи юноши, трима от тях станаха известни в цял свят. В първата си среща Емо Костадинов излезе осем пъти сам срещу вратаря, но не вкара. Ситуацията се повтори преди време. Тогава тримата нови и млади бяха Бербатов, Стилиян и Мартин Петрови. Може би в Левски трябва да изберат този модел. Да не чакат резултати няколко сезона, но след три вероятно ще имат добър и готов отбор. А не както се случи след Шампионска лига - да се разпродадат всички. Това го няма никъде по света", допълва фенът.

"Другият вариант е да се извадят поне 2 млн. евро, за да искат след това да спечелят 7-8 млн. Няма как иначе да стане. Жилина не е отбор, БАТЕ също, но какви са сега нашите играчи? Бистрон къде е играл, за да има самочувствие? Какво обаче предстои и ще се случи, ще трябва да решава собственикът. На левскарите ни остава да се надяваме, че пак ще имаме отбор, на който да се радваме, който ще ни носи удоволствие", завършва привърженикът.