Мъжкият баскетболен отбор на Балкан записа първия си неуспех в първенството на НБЛ. В днешното си гостуване на Левски зелените загубиха с 90-71 (19-17, 19-20,30-18, 21-16) 

Крайната разлика от 19 точки в полза на домакините може би дойде малко в повече. Те обаче бяха по-добрият отбор и успяха да пречупят съпротивата на своя съперник.

Загубата на Балкан в никакъв случай не е фатална, но идва съвсем навреме и би трябвало да подейства до известна степен отрезвяващо след еуфорията от категоричния успех над Рилски спортист на старта.

Първото полувреме бе равностойно, с няколко смени на водачеството. През втората част балканци на два пъти дръпваха с по 5 точки, но сините бързо наваксваха и след 20 минути игра резултатът бе 38-37 за Левски.

В първите пет минути на третата четвъртина играта вървеше буквално кош за кош. Във вторите пет обаче два грешни паса, две неточни стрелби и два пропуснати наказателни удара на зелените бяха наказани с кошове и Левски направи серия от 10-0, като до края на частта увеличи аванса си на 14 - 69-55.

За 38 секунди от началото на последната четвъртина серия от 6-0 направи Балкан. След това обаче отборните действия на зелените отстъпиха пред индивидуалните изяви, те не можаха да се възползват от факта, че петима от Левски висяха с по 4 нарушения и накрая преднината на сините набъбна до 19 точки.

Разликата между двата тима в този мач се казваше Марко Маринович. Балкан така и не можа да се справи със сърбина, който обеляза 28 точки. Много силно се представи и Павел Иванов, който е със сто процента стрелба и е втори по резултатност с 16 точки. Много добре през целия мач действаше и Златин Георгиев, който имаше много голям принос и в играта в защита.

Играчите на Балкан отстъпваха осезаемо в борбата под коша - те взеха 10 борби по-малко от своите съперници, а имаха и доста по-неточна стрелба - 40 процента срещу 52 на Левски. Най-резултатен за Балкан бе Иван Лилов, който игра без смяна и вкара 15 точки, но със стрелба 4 от 17. Приблизително същият бе и процентът на Балкан от тройката - 4 от 19. С най-висок коефициент от Балкан е Станимир Маринов, който завърши с 11 точки, с 10 е Урош Петрович, Джими Хънт има 9, Тодор Тодоров - 8, Любомир Лилов - 7.

Скандално! Тити Папазов се развика на журналисти --- http://sport.btv.bg/video/basketball/skandalno-titi-papazov-se-razvika-na-zhurnalisti.html