Мъж от Върбица е загинал, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Неправоспособен и пиян водач с над 2 промила е блъснал 69-годишния мъж във Върбица, съобщиха от ОДМВР в Шумен. Инцидентът е станал около 17.30 часа вчера на ул. "Септемврийско въстание”. Водачът на лек автомобил „Опел вектра” с шуменска регистрация Р.М. на 51 години от село Иваново при излизане от лява крива губи контрол над автомобила, удря се вдясно попътно в метална ограда, след което излиза вляво от пътя и блъска седящия на пейка Ш.Я. на 69 години от село Станянци.

Водачът Р.М. от село Иваново е неправоспособен. Установено е, че шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,10 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция”- Велики Преслав. В МБАЛ – Шумен за преглед е откаран пострадалият Ш.Я., където е установена фрактура на таз. Мъжът е освободен за домашно лечение. Около 4.30 ч. тази нощ е починал в дома си. Образувано е досъдебно производство.

Общо четири катастрофи са регистрирани в Шуменска област през изминалото денонощие. При останалите произшествия са допуснати само материални щети. За различни нарушения полицейските служители са съставили 12 акта, а наложените глоби с фиш са 29.