Първи снежинки прехвърчаха в София рано тази сутрин. Рязката промяна на времето доведе до лек снеговалеж в 7 часа сутринта. Температурите ще се понижат, значително особено в Северна и по високите места на Западна България.

Там термометрите ще показват между 7 и 11 градуса. В останалите части на страната температурите също ще са по-ниски в сравнение с тези от вчера и ще бъдат между 12 и 16 градуса. Минималните ще са около 3° и 8°, в югоизточните райони до 10°-12°.

Силните дъждове ще продължат, но само в Източна България, но и там към края на деня ще спрат. В западните райони те също постепенно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалява. Жълт код за обилни валежи е обявен за пет области на страната за днес - Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

От Топлофикация София са в готовност да пуснат парното при три поредни студени дни. В края на седмицата се очаква леко повишение на температурите.

ърви сняг за този сезон падна и на прохода "Шипка". Снежната покривка е около 2-3 сантиметра. Това обаче не е проблем за нормалното предвижване в прохода. От КАТ-Пътна полиция предупреждават за повишено внимание при шофиране в зимни условия. Автомобилите да бъдат оборудвани със зимни гуми и зимна течност за чистачките.