Силна снежна буря премина над София. Всички улици и булеварди са покрити със сняг. Градският транспорт в столицата закъсняваше с 40 минути, тротоарите са хлъзгави и опасни. Заради обилния снеговалеж в София колите на градския транспорт не могат да се движат по улица „Раковски" и булевард „Опълченска", съобщи за Дарик радио дежурният диспечер в Столичната компания за градски транспорт. По думите му тези участъци са наклонени и все още не са почистени. Променени са маршрутите на тролейбусна линия номер 9 и автобусна линия номер 2.

Изключително тежко е положението по софийските улици, съобщават от КАТ. На много места в града движението е силно затруднено заради заснежените шосета. Екипи на КАТ – София регулират движението по най-възловите кръстовища, където силният снеговалеж и заснежените улици пречат на нормалния трафик на автомобилите. От полицията съветват шофьорите да бъдат изключително внимателни, тъй като пътищата са хлъзгави и на места заледени.

Столичните улици се почистват с цялата налична техника на концесионера по чистотата, съобщи за Дарик говорителят на фирма „Новера" Димитър Димитров. По думите му от няколко часа снегорините са започнали да избутват снега от улиците с обществена значимост и тези с масов градски транспорт.

„Има снегорини навсякъде в София. Всичко, което трябва да го почистим приоритетно, улиците с масов градски транспорт, навсякъде машините ни са излезли. Проблемът е, че снеговалежът съвпадна с пиковия час на движение в столицата и никой нищо не може да направи в тази ситуация. В тези задръствания снегоринът трудно може да мине, защото както важат задръстванията за всички, така важат и за него”, каза още Димитров.

Има закъснения на полетите на Летище – София заради силния снеговалеж. Закъсняват самолетите за Франкфурт, Будапеща, Париж и Милано. За момента единственият анулиран полет е на „Алиталия” за Рим в 17.55. От Летище – София съобщиха, че въпреки силния сняг, обработката на пътници протича нормално.