По време на парламентарния контрол независимият депутат Валентин Николов постави въпрос към земеделския министър Мирослав Найденов относно скандален търг за добив на дървесина на стойност 6,4 млн. лв., организиран от Южноцентрално горско предприятие в Смолян.

Държавното предприятие искало преди да започне добива да бъде изплатена част от цената - около 2 млн. лв. Имало е две оферти, едната не е отворена. Спечелила е фирма "Триманс" ЕООД от Сърница, която декларирала само 1000 лв. годишна печалба. Твърди се, че е от обръчите от фирми на Ахмед Доган, каза Иванов. Той изрази учудване как фирма с декларирана печалба от 1000 лв. може да спечели търг за милиони и попита министъра какви мерки ще бъдат предприети, ако информацията се окаже вярна.

"Надявам се, не намеквате, че подпомагаме фирми на ДПС. Тези фирми са създавани в годините назад и мога да ви гарантирам, че не ги подпомагаме. Ако установим, че такива фирми участват в търгове, ще направим всичко възможно да ги отстраним", отвърна Мирослав Найденов. Той уточни, че търговете се извършват със заповед на директора на горското предприятие. Министърът обеща да направи проверка чрез Инспектората на Министерството на земеделието. Найденов уточни, че подготвеният отговор засега е, че няма нарушение, но обеща да даде повече яснота по случая след извършване на проверката.