По време на днешния парламентарен контрол депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов попита спортния министър Свилен Нейков какво прави държавата по проблема с черното тото.

"В Европейския парламент вчера холандски депутат заяви, че проблемът с уговарянето на мачове е сериозен. Беше казано, че в Източна Европа, включително и в България, престъпниците са се внедрили във федерациите и използват печалбите за прикриване на други незаконни дейности. Самият председател на БФС Борислав Михайлов заяви, че има 15-16 сигнала за уговорени мачове. По темата говори и Христо Стоичков, който каза, че БФС е настоявал за съмнителните приятелски мачове с Естония и със Саудитска Арабия. Трябва да се знае какво се случва в БФС, защото за 7,5 млн. българи е ясно и е публична тайна, че Съюзът е разяждан от корупция. Борислав Михайлов обаче каза, че ще се кандидатира за втори мандат, като изрази убеденост, че има подкрепата на спортния министър. Това може да се случи само с Абсурдистан. Контролът от страна на министерството е никакъв", каза Михайлов.

Свилен Нейков заяви, че знае за констатациите на холандския депутат, но посочи, че поставянето на България в групата на страните с черно тото не е коректно, тъй като при всички проверки не са открити доказателства за това. Министърът заяви, че Спортното министерство и МВР са изготвили списък от мерки срещу уговарянето на мачове. Нейков подчерта, че не може да спре Борислав Михайлов да се кандидатира за втори мандат като председател на БФС и отново увери, че държавата води борба срещу черното тото.