ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ-СТАРША ВЪЗРАСТ
След срещите във Враца момчетата от Етрополе се класираха втори след Монтана

Завърши есенният дял от държавното първенство по волейбол за юноши-старша възраст.
Вторият турнир се  проведе на 2 и 3.11.2012 г. в град Враца. В първия си мач от този турнир етрополци победиха отбора на Самоков с 3:1 гейма. Втория срещу Козлодуй го спечелиха служебно, тъй като другите не се явиха на турнира.
В най-интригуващия и интересен мач от началото на пъвенството, момчетата на Етрополе отстъпиха на Монтата с 3:2 гейма. Мачът започна ударно за Монтана и те спечелиха първия гейм. Етрополци веднага им върнаха за 1 на 1, но Монтата отново излезе с едни гърди напред - 2:1. Момчетата от Етрополе изравниха за 2:2.
В решителния, пети гейм отборът на Монтана допусна по-малко лични грешки и заслужено излезе победител.
В последната си среща за сезона при резултат 2:0, в отделните геймове на 10 и 15 точки, срещу отбора на Ябланица, момчетата ни решиха, че вече са спечелили мача и бяха наказани. В оставащите геймове те просто бяха неознаваеми. Нищо от тяхната игра не вървеше и отборът на Изгрев се поздрави с победата.
Има ги и тези моменти във волейбола. Все пак  само за седем дни се изиграха девет срещи, които  дойдоха в  повече на етрополци. Нормално е да се получи спад в играта, но предстои пролетния сезон. Тогава момчетата от Етрополе ще търсят реванш за двете си загуби.
Класиране след есенния полусезон: 1.Монтана, 2.Етрополе, 3.Изгрев и след тях се нареждат отборите на Ботев, Самоков, Пирдоп, Белоградчик, Велико Търново, Габрово и Козлодуй.
Първият отбор след двата полусезона се класира директно за финалния турнир, а вторият и третия ще играят баражи.
Автор: vasilvolley