Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание - затова настояха от ВМРО в писмо, разпратено до медиите. Повод за недоволството на партията стана коментар на Доган около скандала за ген. Васил Делов. Според ДПС и неговия лидер, ген. Делов - освободителят на Кърджали, не може да бъде смятан за национален герой.

„Ахмед Доган си позволи да сравни Балканската война с етническо прочистване и да отрече освободителната й роля. Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение”, отбелязват от партията.

„България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 000 българи от Одринска Тракия”, припомнят от ВМРО.

„Ролята си на лобист на Турция лидерът на ДПС доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България”, се посочва още в писмото. Според ВМРО целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция. „Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора”, аргументират се от партията.

„Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани. Така Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание”, завършва текста.