По повод  8-ми ноември - Денят на Св. Архангел Михаил и професионален празник на българската полиция.
 
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Всяка година на 8 ноември- денят на Св. Архангел Михаил българският полицай чества своя професионален празник.
Десетки поколения полицаи са служили на интересите на обществото според присъщите за времето разбирания и закони, променяли се десетки пъти през годините. Десетки поколения полицаи са били хулени и уважавани, плащали са за грешките на политици и нормотворци, но винаги са били полезни на обществото. Борили са се с престъпността, пораждана от алчност и недоимък, опазвали са живота и спокойствието на гражданите. Рискували са живота си, понасяли са лишения в името на закона, сигурността и реда в страната. Затова на Архангеловден засвидетелстваме своето уважение към техните усилия и се прекланяме пред примерите на себеотрицание и мъжество.
Не можем да не отбележим, че служителите на ОДМВР- София изпълняват възложените им функции мотивирано, отговорно и с висок професионализъм. Благодарение на неуморните усилия на всички вас с радост можем да констатираме  засилване превантивната роля на полицията и подобрен диалог с обществеността.
Нека отдадем дължимото на всички мъже и жени - полицейски служители, чието ежедневие е обърнато с лице към риска, лишено от илюзии и лукс.
Благодаря ви за проявения професионализъм, събрал във фокус смелост, всеотдайност и хуманизъм.
 

Честит професионален празник, скъпи колеги!
Желая Ви здраве, лична сполука, силен дух и оптимизъм!