Половин час продължи състезанието „Моето училище с името на Ботев”, посветено на 50-годишния юбилей на ПГТМ „Христо Ботев”. Надпреварата се проведе днес в учебното заведение. В нея участваха два отбора – „Тигрите” и „Лъвовете”. Всеки от тях бе съставен от петима ученици на различна възраст.
Състезанието премина по предварително зададен регламент. Участниците отговаряха на въпроси, свързани с историята на училището, с живота и творчеството на неговия патрон, със спортните успехи на баскетболния отбор и други.
Участниците в надпреварата показаха отлична подготовка по всички теми. Това направи състезанието още по-интересно и оспорвано. То завърши 33:31 точки в полза на „Лъвовете”. Незначителната разлика в крайния резултат донесе еднакви награди на двата отбора – по 150 лева. Те бяха връчени от директора на учебното заведение Добрин Христов. Той поздрави учениците за старателната подготовка и отличното представяне. Добрин Христов благодари и на техните ръководители за добрата организаци на проявата.  

Утре /9 ноември/ от 9 часа в зала „Балкан” ще се проведе традиционният баскетболен турнир „Росен Бенчев”, който тази година също се посвещава на празника на училището.