На 07 ноември 2012 г. се проведе празнично есенно шоу с децата на ПДГ към ЦДГ №2 „Мария Мишева“ и учениците от VІІ б клас от СОУ“Христо Ясенов“.
На този празник децата влязоха в ролите на любими приказни герои, които отиват на пазара да си купят плодове и зеленчуци. Богданка, Червената шапчица и горските животни – лиса, катеричка, мечета, зайчета, това са героите, които децата представиха пред родителите и гостите. С голяма артистичност те се вживяха в своите роли. В определени моменти от драматизацията се показваха и интерактивни игри, създадени от седмокласниците в часовете по Информационни технологии.
Децата (героите) много се забавляваха с тези игри, като учениците предварително им разясняваха правилата.
Накрая всички плодове и зеленчуци, които бяха на масата пред продавача се раздадоха на участниците в шоуто. Всички разбраха, че като се хранят с плодове и зеленчуци ще станат: „Бързи, здрави, смели и умни“!
Благодаря на ръководството на СОУ“Христо Ясенов“, за предоставената ми възможност да използвам техниката и залата им. На г-жа Тинка Цолова и на нейните ученици от  VІІб клас, за игрите и помощта, които ми оказаха по време на тържеството.
 
Текст: Дафинка Томова