Международният ден на детето – 1-ви юни, ще бъде отбелязан с редица инициативи, организирани от Община Ботевград, Исторически музей – Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“.


Празничната програма стартира в 10:00 ч. с представяне на детската книжка „Тигър необикновен“ с автор Цветелина Георгиева и илюстрации на Вероника Налбатска, в партньорство с Ротари клуб – Ботевград. Събитието ще се проведе в залата на Исторически музей – Ботевград, а при хубаво време - в Лекториум /арт пространството зад музея/.


Специалните гости за малчуганите пристигат в 10:30 ч. в Градски парк – Ботевград. Това са аниматорите от парти агенция „Веселяците“, които ще забавляват децата с танци, песни и тематични игри.


В 17:30 ч. в зала „Хетеротопии“ празникът продължава с художника Петя Зашева и работилницата й „Цветя от счупени чадъри“. За целта всички участници трябва да донесат свой непотребен или счупен чадър, който да превърнат в произведение на изкуството. Занятието е подходящо за деца над 10-годишна възраст. След работилницата ще се проведе лекция на тема „Що е то кръгова икономика?“.


Последното занятие за деня ще бъде вечерно парти с DJ Culpa (Кристиан Василев) в зала „Хетеротопии“. Кристиан е музикален продуцент, който се занимава основно с бас музика и хип-хоп продуциране.


Входът за всички инициативи е свободен.