Естрадната икона Веселин Маринов живял с двама монголци, когато бил студент първокурсник в Консерваторията. Нямало други места в общежитието и затова го настанили в стая с двамата чужденци. Веселин Маринов бил приет с 4-и бал в Консерваторията, но нямало къде живее. Казали му, че има само идно място в общежитието, н в стаята има двама монголци и никой не иска да ходи там. Момчето от Полски Тръмбеш обаче нямал избор и се съгласил да се настани там.

"Няма да разказвам много за този период", каза певецът в предаването на Лора Крумова по bTV. Той само допълни, че това съжителство било пълен кошмар за него. Макар, че не искаше да си припомни това време, каза само, че двамата монголци държали по леглата си два куфара, пълни с агнешко месо, от което си рязали редовно и вътре било ужасна смрад. "Беше убийствена миризма, но повече не ме питайте за това", спомня си певецът.

Веско Маринов бил с мустаци на абитуриентския си бал. По това време искал да подражава на баща си и от уважение към него, също засукал мустак. В казармата също имал, но после се отказал. Именно в казармените окопи му казали, че пее много добре. "Тананиках си песен на Йорданка Христова и едно момче ме чу и каза, че пея добре. Така се започна, после влязох във военния оркестър и после кандидатствах в Консерваторията."

Веско и до днес с усмивка си спомня и друго - как колегите му се шегували с мекия му говор. "Тогава всички ме бъзикаха и ми - абе, Виеско. Аз и сега говоря меко, но тогава беше още повече."