В зала „Орханиец” на Исторически музей - Ботевград се състоя представянето на шестата поред книга „Живот в три епохи” на местния писател и поет Любен Томов. В нея той пресъздава събитията преди и след 9-ти септември, обръща внимание на мащабното строителството по време на социализма и на нашето съвремие.
„В книгата е цял човешки живот, ужасен от злобата и братоубийството, и вярващ, че през този век ще има място за често забравяните понятия: толерантност и човечност. Любен Томов няма претенции за безпогрешност. Той върви през 80-те си години и споделя това, което е срещнал. Понякога измеренията на действителността са по-стряскащи от измислицата. Важно е как преминаваме през тази действителност - като изградени характери или губим човешката си същност”, каза при представянето на творбата музейният работник Десислава Иванова.
Любен Томов сподели, че е написал книгата по идея на литературния критик Марин Кадиев, който не дойде на представянето поради здравословни причини.
„Когато започнах да пиша, трябваше да използвам много източници и оригинални документи в подкрепа на събитията, за които разказвам. В центъра на събитията, разбира се, е Ботевград, който считам за мой  втори роден град”, каза авторът. Той сподели още, че най-много са го впечатлили ботевградчани –  трудолюбиви и интелигентни хора. Според него те са залог, че градът има бъдеще. Писателят благодари на спонсорите на книгата, които са негови ученици. Сред тях са атомният енергетик Владимир Вушев, инж.Петър Петров, Николай Съйков, Тихомир Нинов, Генка Георгиева и други.
Любен Томов получи поздравителни адреси от Исторически музей - Ботевград и Литературен клуб „Стамен Панчев”, специално поздравление, подкрепено с роза, от краеведа Симеонка Влайкова, много цветя и приветствия от свои приятели и местни колеги по перо.
Ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров”, с класен ръководител Марияна Димитрова, поздравиха автора на „Живот в три епохи” с две песни.
Новата книга на Любен Томов може да бъде закупена от Историческия музей.