Днес - 14 юни, от 17:30 часа в арт пространството пред Туристически информационен център – Ботевград ще бъде представена втората книга на Дими Йорданова - Командучи „Твоят глас може да промени живота ти”. При лоши метеорологични условия, срещата ще се проведе в библиотеката.


Замислял ли си се някога колко е важен твоя глас?


И когато си в ролята на говорител, а така също и когато си в ролята на слушател?


Приятният глас е жив и хармоничен, тъй като неговият ритъм, тон и паузи са модулирани.


Значението на гласа, освободен от диалектни акценти и коригиран с всякакви дефекти в произношението, предава на слушателя усещането за близост, за човек, на когото може да се има доверие, компетентен и самоуверен.


Ако ти си говорещия, значението на твоя глас засилва чувството за доверие и сигурност в това, което трябва да кажеш в различни ситуации и контексти.



Инвестираме много, по отношение на парите и времето си, в грижата за външния вид, като винаги се опитваме да покажем най-добрата ни страна пред другите.


На бизнес среща се появяваме с изряден външен вид, подходящо облекло, модерни аксесоари… И без изобщо да помислим за важността на гласа.


Какво инвестираме, за да придадем значение на нашия глас? Мисля си за значението на гласа като елемент за обогатяване на нашата личност.


С топъл и нюансиран глас можем да привлечем вниманието на другите и да достигнем през вокалните емоции ниво на синергия с нашия събеседник. Така влизаме в полето на емпатийната комуникация.