Днес БСП организира на площада пред храм-паметника "Св. Ал. Невски" в столицата митинг срещу управлението на ГЕРБ. От трибуната съобщиха, че  20 000 души от цялата страна са дошли в София за протестната проява под надслов „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ".
Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска доверието на хората за съставяне на правителство на националната отговорност след изборите догодина.
"Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към тези, които ще излязат да гласуват на изборите догодина. "Искаме мандат, който да ни даде сила за решително управление, за дълбока промяна, не само за целите на БСП, а за България", заяви Станишев.
Ние искаме мандат от хората за промяна, която е дълбока, която дава перспектива за възраждане на българската страна", допълни той.

Лидерът на БСП изрази увереност, че думите му ще бъдат чути и от хората извън електората на неговата партия. "Защото хората мислят, българите са мислещи хора. За 20 години са натрупани много разочарования, всяка партия има своя принос за разочарованието. Но бъдещето може да се гради само с таланта, с енергията на всички българи, които искат да дадат перспектива на страната", заяви той.
Това е нашата протегната ръка към всички хора, независимо дали са ляво, дясно или центристки настроени, продължи Станишев. Той поясни, че става въпрос за коалиция с гражданите, хората, с експертите. "Не политически договорки, а работа директно с гражданското общество", заяви Станишев.
От БСП призоваха протестиращите да отидат на 27 януари на референдума за Белене и да гласуват „За" за ядрения проект.

На протестния митинг бяха изброени проблемите на майките, на пенсионерите, на младите хора, проблемите на перничани след земетресението, както и тези в здравеопазването.
Депутатът Мая Манолова каза, че всяка година от управлението на ГЕРБ се раждат с 5000 деца по-малко, не заради нежеланието на българките да бъдат майки, а заради недоимъка.
Иван Мечков от БСП-София заяви, че за три години ГЕРБ са вдигнали пенсиите само с 9 лева и то минималните, и сега обещават увеличение от 1 април догодина, но можело да се окаже първоаприлска шега.
Младите социалисти поискаха "младежка гаранция" за повече обучения и работни места.
Бившият заместник-министър на здравеопазването Емил Райнов каза, че за три години ГЕРБ са успели да закрият здравеопазването и са вдигнали цените на лекарствата с 440 процента.
Кметът на Белене Петър Дулев призова за масово гласуване на националния референдум през януари. Гласувайки за ядрената енергетика, гласуваме за АЕЦ "Белене", отбеляза той.

След митинга лидерът на левицата Сергей Станишев заяви, че си тръгва с чувство на надежда и на вяра, защото "когато толкова много български граждани излязат и заявят своята гражданска позиция, това дава надежда на всички останали". В една страна има перспектива, когато хората открито заявяват своите позиции, своите надежди, своите очаквания, посочи още лидерът на БСП.

Сред автобусите на площада пред храм-паметника “Александър Невски” беше и този от Етрополе, с който етрополските социалисти и симпатизанти на партията се присъединиха към митинга днес.