Навремето Виктория Терзийска, вокалистката на група "Мастило", дружи главно с момчетата. Освен това е единственото момиче, което те приемат в обкръжението си. Тя е много горда с този факт, обаче скоро научава истината за голямото им приятелство.

Не, не е тичала бързо като тях, нито е можела да ги пребори. Всички момчета от квартала били влюбени в нея. Преди месец именно момче от тази компания я намира във фейсбук. "Единствената причина, заради която те допускахме да играеш с нас, е, че всички те харесвахме", признава й той.

Така или иначе Виктория все се държи като ръководител. Когато е на 5 години, отива с цялото си семейство на почивка на Златни пясъци. Не може да плува, но участва в състезание в морето. В същия ден има голямо вълнение - оказва се, че е влязла толкова на дълбоко, че под краката й няма дъно.

"Изпаднах в паника - никога няма да го забравя. Отворих очите си под водата и осъзнах, че съм попаднала в пясъчна дупка. Видях някакво женско тяло, хванах се и се изтласках нагоре. Усещах, че нещата отиват към фатален край. Борех се за живота си и жената пропадаше заедно с мен."

Следващият спомен на Вики е как идват на помощ спасители, а до тях е майка й, която е с нейното телосложение - нисичка и слаба. "Докато ме вадеха, видях как голямата й сламена шапка остана над водата. Беше много страшно." Всъщност певицата все още не може да плува. Тази зима обаче е решила да се запише на уроци.

Най-хубавите й моменти са в Исперих, където живеят баба й и дядо й. В къщата има казан и целият град наесен се струпвал у тях да вари ракия и вино. Наблизо има и мандра, от която си купуват сирене, а от фурната - топъл хляб. "Късахме си и домати от градината на баба. Това обядвахме."

Вики има две дипломи за висше образование от Софийския университет - по журналистика и право. По първата никога не е работила, а в другата област има планове да се развива след време.

Преди 14 години става известна като вокалистката на група "Мастило". Тя е автор и на всичките текстове на парчетата им. През 2005 г. тя пее на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия, a през следващата година е специален гост заедно с Руслана на международния музикален фестивал в Ейлат, Израел.


1984 г. Това е последното лято, в което Виктория стъпва на плажа без бански костюм. Майка й купува на следващата година за първи път, когато е на 6 г. "За мен беше голяма драма. Следобед се срещахме да играем и аз осъзнавах, че преди няколко часа те са ме виждали дибидюс гола." Навремето всяко лято тя и родителите й, които са юристи, ходят на едно и също място - известната станция "Темида" на Златни пясъци.

1985 г. Шестгодишната Виктория позира пред каменния паметник на хан Аспарух в Исперих на националния празник - 3 март. По това време тя и семейството й живеят в Разград, но всеки уикенд ходят на гости при баба и дядо в Исперих. "Имахме много животни, а дядо ми казваше, че като порасна, ще ми направи чехли от ушите на магарето."

1995 г. На 16-ия рожден ден на певицата почти целият Разград отива у тях. Това е и първият път, когато родителите й позволяват да направи купон у дома. Виктория и брат й са организатори на събитието, а за отговорник е назначен техният братовчед. Там е и Радостин, който и до днес е най-добрият й приятел. През януари той очаква дете, на което Виктория ще бъде кръстница.

1997 г. Виктория и приятелките й Весела и Милена се записват на курс по ориентиране. Нищо не разбират, но ходят заради 4 момчета в групата, които много харесват. Именно с тях отиват за една седмица на хижа в Стара планина. Тогава всички са 18-годишни и за първи път отиват на екскурзия без родителите си. "През деня се разхождахме, вечер палехме огън, свирехме на китара и пеехме."

 

Февруари 2006 г. На сцената винаги е с токчета с изключение на инцидента от 2006 г. Тя се явява на полуфинала на конкурса Евровизия с групата си. Облича много тясна и къса червена рокля на Жана Жекова. Само няколко минути преди да излезе на сцената, тоалетът се къса по страничния шеф. Не намират същия конец, но успяват да зашият роклята. Тогава певицата решава, че не й е удобно да обуе високите обувки, и затова взема червените кецове на китариста, които са 40-и размер.


Ноември 2006 г. Едва ли някъде другаде ще пеем пред публика от 50 000 души, както беше в Китай. С това често се шегуват Вики и Десо от "Мастило". Тогава са цял месец на турне, през по-голямата част от времето спят в град Нянин, в който населението е около 9 млн., пише 24 часа.