Влюбени се уплашиха да минат под венчилото на 10.10.2010 г. Масово младоженците сменят датата на най-важния ден в живота си заради предсказанията на астролози и нумеролози.

Спецовете по звездите и цифрите са категорични, че съвпаденията на трите десетки няма да донесе нищо добро на младоженците. Причината е, че Меркурий е в четвъртата си ретроградна фаза за годината. Според астролозите това е най-лошият ден за минаване под венчилото. Те вещаят кратък семеен живот на влюбените.

Затова и само стотина двойки са се престрашили да се врекат във вечна вярност на половинката си в този ден. Близо толкова са и сватбите със сменена дата.

Шефката на столичния дом за радостни обреди Сашка Габровска разказа, че истерията по женене на "специални" в нумерологично отношение дати е започнала на 8.08.2008 г. Тогава двойките с мерак да минат под венчило били значително над сто. За 10 октомври са около 70.

За другата интересна дата - 20.10.2010 г., пък има записани само 6 - 7 сватби. Сряда, делничен ден, нормално е да има малко желаещи, коментира Габровска. Тя подчерта обаче, че сега няма едномесечен срок за предварително записване. Имало и хора, които се явяват предния ден или дори в деня на подписване на брак. Ако документите им са в ред, няма проблеми да ги оженим, категорични са общинските служители.

Астролози и нумеролози разказват, че последните подходящи дни за сключване на брак през тази година са 12 септември, както и 30 и 31 октомври. Датите вещаят дълъг семеен живот. Създадените семейства през останалите дати ще бъдат краткотрайни, особено ако се основават единствено на емоционално привличане, казват спецовете по звездите.