В края на миналата седмица в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Скравена се проведе извънреден час на класа, посветен на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Учениците поставиха цветя на местата на главен път Е79, в района на Скравена, където няколко жители на селото са намерили смъртта си при пътни инциденти. После те посетиха учебен център „Даникар” в Ботевград. С голямо внимание гледаха презентации за пътнотранспортни произшествия и задаваха въпроси, свързани с безопасността на пешеходците. Учениците участваха и в практически занимания, подготвени от учебния център.
Днес проявите по безопасност на движението продължиха с викторина по темата и състезание. Гости на училището в Скравена бяха управителят на учебен център „Даникар” Йорданка Лалчева, началникът на охранителна полиция Иван Иванов и полицейски инспектор Андон Вангелов.
Йорданка Лалчева подари принтер на учебното заведение, с който да се отпечатват материалите за часовете по безопасност на движението.