Ново училище в София днес затвори врати след обаждане за поставена бомба, съобщиха от пресцентъра на МВР. След Софийската математическа гимназия, сега и Националната гимназия по прецизна техника "Ломоносов" няма да провежда занятия за 24 часа.

Очевидно става дума за организирана акция, коментират експерти от полицията, които се занимават със сигнали за поставени взривни устройства. Прави впечатление, че и трите школа са от елитните за столицата и такова съвпадение не изглежда случайно. Една от работните хипотезите, по които се работи, е, че става дума за акция на ученици, които са били на концерта на Дженифър Лопес снощи, след това са закъснели да се приберат и да станат сутринта рано за училище. Възможно е да има още сигнали до началото на втората смяна в други столични гимназии.

Сигнали за взривни устройства са подадени в Английската и Френската езикови гимназии. Сигналът във Френската езикова гимназия е подаден в 10.55 часа. Учебните занятия не са преустановени. В 9.10 часа е подаден сигналът за бомба в Софийската математическа гимназия. В 9.40 часа е подаден сигнал за взривно устройство и в 31-во СУЧЕМ. 31-во СУЧЕМ е проверено и взривно устройство не е открито. Учебните занятия там продължават. Софийската математическа гимназия и Национална Професионална Гимназия по Прецизна Техника и Оптика остават затворени за 24 часа. Проверката продължава.