В навечерието на светлия християнски празник Въведение Богородично в ЦДГ „Слънце” се състоя тържество, посветено на християнското семейство. В него участваха малчуганите от втора „а” група с учителки Борянка Цветкова и Таня Коцева.
Децата пяха, танцува и рецитираха стихотворения за семейството, уютния дом и непрестанните грижи на мама, татко, баба и дядо, както и за обичта им към по-големите и по-малките братчета и сестрички.
В края на програмата малката Цвети изпълни молитвата „Отче наш”.
Специален гост на празника в детската градина беше отец Борис от Зелинския манастир „Рождество на Пресвета Богородица”. „
„Когато било установено на Въведение Богородично да се чества Деня на християнското семейство, училищата и детските градини не провеждали учебни занятия, а всички деца отивали на църква и взимали причастие. Стани ми мъчно, че традицията е преустановена във времето. Но с удовлетворение гледах програмата и съм радостен, че празникът се чества в детската градина”, каза отец Борис. Той благослови децата и им пожела: „Нека Света Богородица да закриля вас, вашите семейства и учители. Обичайте се помежду си, обичайте родителите и близките си, помагайте си, станете добри и разумни хора.”.