Днес, 17 май, отбелязваме деня на българския спорт. На тази дата през 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението.


В този ден на много места в България се организират спортни състезания или инициативи, свързани с физическата дейност. Това бе повод  в ДГ „Славейче“ – Ботевград да се проведе празник под наслов: „Скачай, тичай, здравето обичай!“.


Гости на малчуганите  бяха: Денис Андреев - треньор по таекуондо на деца от ДГ „Славейче“, Цветан и Евгени - възпитаници на Николай Николов - треньор по футбол на децата от ДГ „Славейче“, както и баскетболната звезда на БК „Балкан“ - Николай Грозев. 


С голямо желание децата се включиха в организираните спортни игри. На моменти не липсваха емоции, съпроводени с бурни аплодисменти на зрителите, подкрепящи отборите. В надпреварата участие взеха всички възпитаници на детското заведение. Те демонстрираха стрелба с топка, преминаване през конуси и други баскетболни умения.