300 нарушения на Закона за движение по пътищата бяха констатирани на територията на ОДМВР - София в рамките на двудневна полицейска операция.
В хода на специализираната полицейска операция, проведена през почивните дни и насочена към подобряване дисциплината на водачите, са проверени 585 моторни превозни средства на територията на дванадесетте районни полицейски управления в Софийска област. Констатирани са 300 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които служителите на реда са санкционираха провинилите се водачи. Съставени са 89 акта за установени административни нарушения и 163 фиша. Четирима водачи са заловени да шофират с алкохол под 1.2 промила, седем – над допустимата норма. Пътните полицаи са установиха 17 неправоспособни водачи, както и 13 случая на моторни превозни средства без сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Общо 40 водачи бяха засечени да управляват с превишена скорост. 219  е броят на  установените други нарушения. 
В неделя, когато отбелязвахме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, служителите на реда са задържаха четирима водачи в Ихтиман, Костенец и Костинброд, позволили си безразсъдно да седнат почерпени зад волана, двама от тях с над 2 промила алкохол. В събота на автомагистрала „Хемус” служителите на сектор „Престъпления по пътищата” задържаха гръцки гражданин, управлявал цистерна с 2.97 промила алкохол.