Преди около час в тунел “Топли дол” на автомагастрала “Хемус” стана верижна катастрофа, в която участваха два автобуса, микробус и леки коли. Като по чудо няма човешки жертви.

Автобус, пътуващ в посока,  Ботевград удря движеща се пред  него “Латвия”. Микробусът е изтласкан от удара в лентата за насрещно движение и там се удря в друг автобус, пътуващ към София. В автобуса се удря  пътуваща след него лека кола, в нея – друга и така катастрофата става верижна. За щастие няма сериозно пострадали хора. Щетите са само материални, съобщиха за botevgrad.com от магистрална полиция.

Заради пътния инцидент се образува задръстване на магистралата. За него спомогна и фактът, че единият от двата тунела от доста време е в ремот и движението в този участък се извършва само в едното платно, без възможност за изпреварване. В момента движението вече е нормализирано.

От полицията предупредиха пътуващите по магистралата днес да бъдат изключително внимателни, тъй като на места пътното платно е относително сухо, а само след метри е изключително мокро с образувал се слой вода. Това се дължи на времето - разкъсана облачност и "изваляването" на даден облак в определен район. Очевидци разказаха, че днес около обяд на Витиня е имало истинска снежна буря, но само в участък от около 500 м.