„Реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Чавдар” с изграждане на спортна зала за хора с увреждания – гр. Етрополе”
 
На 19.11.2012 г. Кметът на Община Етрополе - инж. Богомил Георгиев подписа договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 5 600 000 лева за проект «Реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Чавдар” с изграждане на спортна зала за хора с увреждания – гр. Етрополе». Проектът е с продължителност 30 месеца и се финансира по Програма за развитие на селските райони.
Целта на проекта е подобряване достъпа на населението до спортни и свързани със свободното време и отдиха услуги, посредством реконструкция и модернизация на стадион „Чавдар” с всички сертификати за провеждане на състезания от републикански и международен мащаб.
Целевите групи, към които е насочен проекта са младежи и хора с активен начин на живот, които ще се възползват от услугите, предлагани в спортния комплекс.
Основните дейности по проекта са изграждане на трибуни, инсталации и терен с естествено покритие и терен с изкуствено покритие, изграждане на козирки с осветление и монтиране на надувно съоръжение тип „Балон”.
Предвидено е съществуващият затревен футболен терен да се измести максимално в южна посока, така че в северната част на стадиона да се помести тренировъчно футболно игрище с изкуствено покритие. Футболните игрища ще бъдат оразмерени и окомплектовани съгласно изискванията на УЕФА.
Трибуните са проектирани с 5 600 седящи места, като под тях ще се освободи пространство за изграждане на помещения. В трибуни запад е предвидено да се изгради помещение за прес-клуб и пресконференции, спортна зала, помещение за полиция и противопожарна охрана, лекарски кабинет, както и нормативния брой тоалетни за зрители /мъже, жени и инвалиди/.
За трибуни изток са предвидени помещение за фен-клуб, спортен сектор за хора в неравностойно положение /спортна зала, съблекални с тоалетни и бани, зала за почивка и лекарски кабинет/ и нормативния брой тоалетни за зрители /мъже, жени и инвалиди/.
Текст: Ивелина Ботева – Ст. експерт ПИП