ГЕРБ продължава да има най - много привърженици, според данните на НЦИОМ към началото на месец ноември.

Симпатии към управляващата партия декларират 24,5%, което е с 2% по-малко в сравнение със септември.

Близо 19% от интервюираните посочват, че симпатизират на БСП. Привържениците на социалистите са се увеличили с 1,5% повече от септември. Симпатии към ДПС изразяват 6,4%. През ноември с 2% нарастват привържениците на „България на гражданите”, които в момента са 6,2% от интервюираните.

Като симпатизанти на „Синята коалиция” (СДС и ДСБ) се определят общо 3,6% от участвалите в изследването, а като симпатизанти на „Атака” – 3%. От по-малките партии, симпатии около и над 1% събират: НФСБ (1,5%), НДСВ, РЗС и ВМРО.
Емил Кабаиванов е непознат за над 80% от българите, поради което одобрението към него е много малък дял – 2%.

От началото на лятото е налице тенденция към свиване на одобрението за работата на парламента и на правителството, като заедно с това расте и неодобрението към тях. Българите, които през ноември одобряват работата на кабинета, са 29%. Този дял е с 2% по-нисък от регистрирания през септември. Неодобрението към правителството е двойно по-висок дял от одобрението (57%:29%). Управляващите са критикувани най-често от възрастните и бедните респонденти. Оценките за работата на кабинета все повече се оказват политически обагрени.
В началото на ноември 2012 г., хората, които дават негативни оценки за работата на парламента, са четири пъти повече от преценяващите, че институцията работи добре (68%:17%). Одобрението към дейността на 41-то Народно събрание намалява с 5% спрямо септември, с толкова расте и неодобрението.
 

Одобрението за работата на Бойко Борисов също намалява, но само с 3% и в началото на ноември е 43%. Неодобрението към премиера в началото на ноември е 49%. Премиерът се ползва с висока подкрепа сред симпатизантите на ГЕРБ – одобряват го 91% от тях.

През ноември няма значима промяна в дела на одобряващите работата на президента Росен Плевнелиев (52%). Неодобрение към работата на държавния глава продължават да изразяват една трета от интервюираните.

Леко нараства одобрението за работата на полицията и на армията (съответно с 2% и с 1%). В началото на ноември 42% одобряват полицията, а 40% – армията.

Лек ръст (с по 2%) бележи одобрението към дейността на съда и на прокуратурата. Въпреки това, обаче, одобрението към двете институции остава ниско.

Българската православна църква е одобрявана от 48% от българите. Изследването приключи в дните около смъртта на патриарх Максим и данните не съдържат оценки за последвалите събития.

Националното представително изследване на НЦИОМ е проведено в периода 1 – 7 ноември 2012 година. Изследването обхваща 1000 пълнолетни български граждани в 86 населени места в цялата страна. Методиката е сравнима с всички регулярни представителни проучвания на НЦИОМ от 1990 година насам.