Във ферма в централния бразилски щат Гойас падна неидентифициран летящ обект, съобщиха местните медии, позовавайки се на свидетелства на очевидци.

Предметът със сферична форма с диаметър около един метър се приземи в полето, на 150 метра от жилищен дом и привлякъл вниманието на много любопитни.

Пръв забелязал тайнствената сфера фермерът Себастиан Маркес. Той казал на пристигналите на местопроизшествието пожарникари, че след падането, предметът се е деформирал от удара в земята и горял, съобщава РИА Новости.

Според Националния Институт по космически изследвания на Бразилия (INPE), може да става въпрос за парче от от така наречения „космически боклук“ - относително голям детайл от изкуствен спътник на Земята.

Мястото на падане на все още непроучения обект беше изследвано от специалисти от Центъра по санитарен контрол на щата. Те препоръчаха на местните жители да не се доближават до НЛО-то и да не го докосват с ръце, докато експертите от Националната комисия по атомна енергия не го изследват за наличие на радиация.