Журналистът от вестник Тема Спорт Хари Латифян направи традиционните прогнози пред сайта bgbasket.com преди поредния кръг от НБЛ. За първия мач от започващия днес 6 кръг той предвиди успех на Берое срещу Балкан в Стара Загора.

 

Берое – Балкан
Това е мач, който трудно може да се предвиди. Домакините са в серия от 2 поредни победи и определено са в подем. Показаха, че в Стара Загора се играе много трудно, разполагат с добър стартов състав и с много амбициозен треньор, който не признава загубите.

В същото време Балкан регистрира две поредни загуби и смени треньора. Александър Тодоров няма как да промени с нещо отбора за три дни. Идването му обаче със сигурност ще амбицира играчите на зелените да покажат най-доброто от себе си. Погледнато реално, Берое има предимство в подкошието, където разполага с двама солидни американци и завърналия се след контузия Атанас Радев. От другата страна Атила Сантош няма алтернатива като типичен център и ако натрупа рано нарушения, гостите ще страдат много. Ще бъде интересно да се гледа и надстрелването на Иван Лилов и Реджиналд Холмс.


Прогноза: Берое трупа опит и самочувствие в Булсатком НБЛ и въпреки привличането на Тодоров в Балкан, ще бие минимално.