Един достоен период от отрязъка на историята, дал повод за гордост, равносметка, национално самочувствие и подтик за изучаване и изследване на исторически факти и съпровождащи ги събития.
Изпитвайки огромна почит към значимата годишнина, ОУ „Христо Ботев” – с. Лопян се присъедини към отбелязването на събитието, подкрепяйки инициативата за викторина на тази тематика, организирана от СОУ „Хр. Ясенов”, изложбата на детски рисунки и общинската щафета.
• Трима ученици участваха във викторината, проведена на 21 ноември в актовата зала на СОУ „Хр. Ясенов”, гр. Етрополе.
Нашите деца решаваха кръстословица с подходящи за възрастта им въпроси; отбелязваха върху предварително подготвена карта характерни паметници и църкви, съхранили благодарността и преклонението пред подвига на героите от признателните етрополци.
За своето участие всички деца получиха благодарности и малки символични подаръчета със заръката да помнят, съхраняват и разказват за светлото ни минало.
• На 23 ноември отборът на Лопянското училище се класира на второ място в общинската щафета. В инициативата, с много плам и желание, участваха Ерика, Алисия, Светослав, Момчил, Георги, Славчо!
Благодарим Ви, момичета и момчета!
• Изложба на детски рисунки в НЧ „Тодор Пеев” гр. Етрополе!
Всички участници в изложбата на детски рисунки бяха отличени с грамоти:
Франческа Цветанова Цветанова
Полина Лазарова Веселинова
Галина Росенова Георгиева
Марияна Еленкова Нинова
Лиляна Иванова Антова
Саманта Румянова Руменова
Лилия Данаилова Борисова
Надежда Веселинова Василева
Павлина Райнова Стефанова
Таня Георгиева Петкова
Красимир Цветанков Василев
Текстът и снимките ни изпрати Даниела Петрова