До късните часове на нощта продължи традиционната орханийска вечеринка, посветена на празника на Ботевград – 29 ноември. Тя се проведе снощи в ресторанта на хотела. Вечеринката събра около 150 потомци на местни родове и техните близки. За втора поредна година сред тях беше Светослав Брънчев, правнук на първия кмет на града – ханджията Стоян Брънчев. Събитието уважиха и други ботевградчани, които от години живеят и работят в София.
Вечеринката започна с традиционния ритуал посрещане на знамето на дружество „Орханиец” със ставане на крака и изпълнение на химна на организацията „Сине мой” по текст на Стамен Панчев. Ръководството на дружеството представи отчет за дейността си през настоящата година. Специална благодарност бе изказана на фирмите, осигурили допълнителни средства за някои от проявите на организацията през годината. Това са „Атлантис НЕТ”, златарска къща „Болид” и счетоводна къща „Валентин Вълков 55”, начело на които стоят членове на  дружеството.
Началото на веселата част бе поставено с хубаво българско хоро. По време на празничната вечер бе разиграна томбола с много предметни награди, лакомства и питиета.  Те бяха осигурени от членове на дружеството и местни фирми.
Магазин на сувенири „Хубави неща” предостави керамични чаши и коледни украси. Бутик за луксозно бельо „Рени” подари по един ваучер за мъжко и дамско бельо, Магазин за цветя „Орхидея” се включи в томболата  със саксийно цвете. Златарска къща „Болид” осигури две сребърни бижута. Магазин за цветя „Кавалер и дама”, който се намира на ул. „Иван Вазов”, участва в томболата с коледна композиция от саксийни цветя. Дрогерия „Еми” предостави един мъжки и два дамски козметични комплекта. СД „Марни ЕС” подари фирмени календари за 2013 год. и олекотен комплект спално бельо. Магазин „Моделин” осигури ръчно изработени дамски бижута. ЕТ „Вики – Росита Стаболиева предостави за томболата чехли за спа център и марков мъжки каскет.
Голямата награда в томболата бе икона на Свети Мина, рисувана върху дърво. Тя бе предоставена от автора Борислав Витков.