Отборът на ЦСКА направи решителна крачка по пътя към класирането си на 1/4-финалите в турнира за Купата на България. В първи мач от осминафиналите "армейците" се наложиха с 2:0 като гост на Чавдар в Етрополе. 
Срещата в Етрополе, която се превърна във футболен празник за града, започна с натиск на домакините. В 13-ата минтуа Ерик Почански развинти отбраната на гостите и стреля, но топката се оплете от външната страна на мрежата. 3 минуто по-рано пък Апостол Попов нацели гредата.
Последваха два опасни удара на Йордан Етов от Чавдар, но и те не донесоха успех. Така се стигна до 29-ата минута, когато Бандаловски проби отлично и пусна за Платини, а головата машина се разписа за 1:0. В 40-ата минута Скиорили с ефектен удар опита да прати топката в обратния ъгъл на вратата, но не намери нейните очертания.

След почивката гостите продължиха да доминират, а в състава на етрополци се забеляза умора. В 56-ата минута Сержиньо остана на отлична позиция и пробва удар, но не намери целта.
10 минути по-късно резервата Тасио дос Сантос пък направи голям пропуск пред вратата на домакините. В 75-ата минута Мишел Платини можеше да удвои, но и той би покрай вратата. В даденото от съдията продължение Сержиньо намери отлично Анисе, който оформи крайното 2:0 в полза на "червените".
В даденото от рефера продължение пък Етов пропусна страхотен шанс да вкара почетно попадение за етрополци.
И все пак “чавдарчетата” от Етрополе, чиято средна възраст е 18 и половина години, не се стъписаха пред “червените шопи”, с играчи дори от международна величина. И то от отбор, който претендира за първо място  в А-група. Още в първите минути на мача показаха, с няколко без успешни пробива в противниковата врата, че са със самочувстние и хъс за игра. На моменти дори бяха по-бързи от елитните играчи на гостите. Донякъде им изневери и късметът.
Резултатът си е резултат и никой не го оспорва. ЦСКА не допусна миналогодишната си грешка в турнира за Купата. „Червените" не подцениха втородивизионния, както сториха това със Септември Симитли и спечелиха с 2:0 като гости. Така реваншът след две седмици в София почти се обезсмисля.
Момчетата ни спечелиха симпатиите на публиката, а днешният мач е добра школа в развитието им като играчи и като отбор.