Управлението на ГЕРБ и бюджет 2013 не предвещават нищо добро за България.

Това заяви в студиото на "Факторът Кошлуков" Димчо Михалевски от БСП. Той коментира темата за приетия бюджет за 2013 година. БСП изнесе основната дискусия по бюджета, а другите партии почти не участваха в дебатите, похвали се той. Нито един бюджет приет от настоящето управление не е изпълнен. Примери мога да дам много, но няма да ни стигне времето, категоричен беше Михалевски. За да бъде добър един бюджет трябва да има доверие между всички нас, а такова по време на управлението на ГЕРБ липсва.

При нас общите приходи в бюджета бяха 40-42%, докато сега са паднали на 34%, изчисли левия депутат. По време на цялото управление на ГЕРБ в държавата господстват сивата икономика и контрабандата. В момента правителството не спира да взима заеми. Аз съм убеден, че ако правителството иска да бъде солидарно с най-бедните хора в нашето общество, може да даде коледни добавки. От 2009 година до сега сме изгубили 400 хиляди работни места. Това е нещо много сериозно и цифрата е изключително притеснителна, обясни Михалевски.

Точно на противоположното мнение беше Диана Йорданова от ГЕРБ, която защити тезата, че бюджетът е възможно най-добрия. Това е бюджет, който е насочен към доходите на хората. Убедена съм, че той ще бъде изпълнен и няма да има нужда от неговата актуализация, категорична беше тя. Оставили сме достатъчни големи буфери и всичко ще бъде под контрол. Ние събираме много повече приходи от правителството на тройната коалиция. Нашата цел в държавната хазна да влизат повече пари. България е страната с най-ниски данъчни ставки, допълни тя.