Xerox Corporation получи международно признатите сертификати "Поредица от грижи" за екологично отговорното производство на хартиите, предлагани от компанията на световния пазар.

Сертификатите подкрепят целесъобразното използване на горските региони чрез строги методи на управление и контрол. Издадени са от двете международни нестопански организации "Forest Stewardship Council" (FSC) и "Programme for the Endorsement of Forest Certification" (PEFC).

Двата сертификата гарантират, че за производството на хартиите на Xerox са използвани суровини от контролирани източници на дървен материал или рециклирани ресурси. Произходът на FSC и PEFC сертифицираните продукти може да бъде проследен от добиването на материала до дистрибуцията на крайния продукт.

Географското покритие на сертификата за хартиите на Xerox е най-доброто в сравнение с всички други сертифицирани производители на хартия, с близо 80 FSC и PEFC официално признати дистрибуторски центрове в 17 държави. Xerox е една от първите компании, придобила сертификат по новите международни стандарти на FSC.

"Като един от най-големите световни доставчици на форматирана хартия, сега предлагаме на нашите клиенти и гаранцията на тези водещи компании за прилагане на най-високите екологични стандарти при нашето производство", сподели Стив Симпсън, вицепрезидент и генерален мениджър на Xerox за направлението "Хартии и консумативи".

"FSC приветства участието на Xerox за отговорно производство на сертифицирани продукти. Добре познатите компании като Xerox са добър пример за отговорност и стремеж към позитивна промяна", каза Лидекер, изпълнителен директор на FSC International. "Ние сме сигурни, че все по-голям брой глобални компании ще изберат да бъдат сертифицирани от FSC в близко бъдеще".

Xerox ще пусне своите първи сертифицирани продукти през първата половина на 2008 година. Тези продукти ще бъдат маркирани с логото на FSC или PEFC.