"Не беше трудно да завърша финанси, доста положителни емоции ми донесе" - обобщи смисъла от бакалаварската си диплома Златка. Тя даде интервю за every.bg, където водещият реши да зададе няколко въпроса по обща култура, на които плеймейтката отговори.

Точно след като се опита да защити тезата, че не всички манекенките са глупави и не бива да се поставят под общ знаменател и даде пример със своя приятелка-модел, която знаела няколко езика и имала висше образование, Златка сама попадна в кюпа на останалите, не толкова умни.

Тя не можа да назове столицата на Австралия, дори на Австрия. Беше видимо учудена, че Канбера и Виена са столици на тези страни.

От планетите в Слънчевата система Златка пропусна Меркурий, Уран и Плутон, но останалите изброи.

Димитрова заяви, че не знае кой е канцлерът на Германия в момента, а името Ангела Меркел нищо не й говореше. Плеймейтката не можа да каже и кой е авторът на Теорията на относителността. След подсказване от страна на анкетиращия, че това е най-умният човек на земята, Златка щракна с пръсти: Айнщайн!

На въпроса от какво се прави хартията, Златка простодушно отвърна: от стъкло и беше много учудена, че добивният материал е дървото.