Сигнал за бомба е подаден тази сутрин в Съдебната палата в София. Анонимен мъжки глас се е обадил в 8.10 ч и е предупредил, че всички трябва да напуснат сградата до един час или взривното устройство ще избухне, предаде репортер на novini.bg.

Днес в Съдебната палата трябваше да се гледа делото срещу бившия изпълнителен директор на БДЖ Христо Монов и делото „Октопод” срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

Работата на съда е прекратена, служителите са изведени от сградата, а в момента се чакат екипи на МВР, които да направят проверка дали има бомба.

В същото време са получени сигнали за бомби и в двете съдебни палати във Варна, съобщиха от Варненския окръжен съд. Минути след 8,00 часа тази сутрин на няколко телефонни поста, в т.ч. и на тел.112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в съдебните палати на площад „Независимост" и на площад „Тракия" във Варна.

За час е била преустановена работата в Съдебната палата на площад „Независимост" и след проверката на техническите служби, в 9,30 часа са възстановени сутрешните заседания във всички отделения на Варненския окръжен съд, а в 10,00 часа започват и насрочените дела в Апелативен съд-Варна. Възстановена е и работата с граждани.

След проверка в Съдебната палата на площад „Тракия", в 11,00 часа ще продължат заседанията, насрочени за днес в Районния съд, както и обслужването на гражданите.