В продължение на два учебни часа всяка сряда учениците от Ателие „Моден дизайн” при ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” - Ботевград имат занятия под ръководството на Димитринка Томова, учителка по рисувани и по техника и икономика. Темата на първото занимание за тази учебна година е „Старите аксесоари се завръщат”.
С желание, фантазия и естетически усет учениците „съживяват” стари чанти, колани, шапки, шалове. Част от тях превръщат в нестандартни коледни украси. От стар вълнен плат са изработили брошки. За украсата им са използвали разноцветни копчета.
Учениците ще работят и по други теми. Те ще изработват дрехи от опаковъчна хартия и от платове. Готовите модели ще покажат на модно ревю, което ще организират през следващата година. То ще бъде втора представителна изява на Ателието. Първата бе реализирана след края на учебната 2011-2012 година в присъствието на родители и представител на Регионален инспекторат по образование – София област.
„Заниманията по моден дизайн посещават 15 ученици. Хубавото е, че сред новите попълнения има и представители на силния пол, които са много усърдни и любознателни”,  каза пред наш репортер Димитринка Томова.
Ателие „Моден дизайн” е създадено по проект „Успех” на Министерството на образованието, младежта и науката. Проектът се осъществява по схема “Да направим училището привлекателно за младите хора” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Ателието разполага с три шевни машини, пособия за рисуване, платове и други материали, които са закупени със средства по проекта.