Общинският кмет Георги Георгиев се срещна с жители на Трудовец. Срещата се състоя вчера в пенсионерския клуб на селото. Тя започна с изпълнения на певческа група „Весел живот” с ръководител Магда Стефанова. Градоначалникът благодари за поздрава. Той даде положителен отговор на питането дали общината има финансова възможност да осигури средства за нови сценични костюми на групата. Георги Георгиев каза, че още същия ден ще разпореди да бъдат отпуснати 1000 лева за тази цел. Сума в същия размер градоначалникът връчи на пенсионерския клуб. Средствата за дейността на клуба са отпуснати от общината по решение на ОбС.

По време на срещата стана ясно, че общината ще отпусне 2500 за отопление на читалището. В тази връзка кметът съобщи на присъстващите, че предстои ремонт на читалищната сграда, като средствата за неговото изпълнение ще бъдат осигурени по проект.

Георги Георгиев каза още, че през следващата седмица ще бъдат изплатени еднократните помощи на майките, родили през втората половина на тази година.

„През 2013 година ще бъдат асфалтирани 29 улици на територията на общината. В това число са „Шишман”, „Славянска”, „Поп Михо” и „Манастирица” /след моста/ в Трудовец”, съобщи кметът по време на срещата. Той бе категоричен, че общината няма да се откаже да търси европейско финансиране за укрепване бреговете на река Касица в селото. Георги Георгиев уведоми заинтересованите лица, че улицата покрай реката ще бъде ремонтирана през следващата година. Той каза още, че през 2013 год. се предвижда да бъде довършена канализацията по улица „Бистрица”.

Трудовчани поставиха и въпроси, свързани с лошото качество на водата. Според кмета пречиствателната станция за питейна вода не работи пълноценно, тъй като ВиК не може да плаща разходите за ток поради лошата събираемост на задълженията.

В края на срещата градоначалникът заяви, че на първо място за общината е нормалното функциониране на училищата, детските градини и здравните пунктове в селата, както и осигуряване на добра транспортна връзка между по-малките населени места и общинския център.

„Ще поддържаме стандарта на Трудовец и ще правим всичко възможно да надграждаме”, допълни в заключение Георги Георгиев.