Марин Маринов, Дамян Маринов и Николай Велков – кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ за Софийска област, днес се срещнаха с жители на Трудовец.
„В Софийска област е поставено началото на няколко важни проекта, но за да бъдат завършени, трябва да има стабилно правителство, което да носи отговорност” – заяви депутатът Марин Маринов. – На първо място това е отварянето на прохода Кашана. Началото е поставено, има проект, който е включен в Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Софийска област. Завършването на този проект ще бъде моята лична кауза, а тя е подкрепена и от моя колега от Ботевград Дамян Маринов, както и от експерти в лицето на Диана Русинова. Пътят е важен не само за Етрополе. Важен е за целия регион, защото е най-пряката връзка от Северна към Южна България.
Отделно от това има  и други  проекти на общини, в това число и на община Ботевград, която през последните години се развива доста добре. Това са проекти, които са одобрени  да получат определено  държавно финансиране и са  важни  за хората, затова парите трябва да стигат до общините.
Последните три години според мен са изключително турболентни, през които и местната  власт не можеше да работи ефективно и да прави своите разчети. Общините  стигат до някакъв етап и после трябва да започнат отначало, заради постоянната  смяна в държавната администрация. В Народното събрание ние от ГЕРБ успяхме да се преборим общините да получат финансиране за ключови за тях проекти. Бяха отпуснати първите траншове, но по всичко изглежда, че ще има трудности при реализирането на тези проекти. Затова наша основна задача е да спечелим убедително на 9 юни, за да съставим стабилно правителство. В противен случай кметовете ще се окажат в капан и има опасност започнатите проекти да не бъдат довършени.  Осигуряване на 100% финансиране на общинските проекти ще бъде нашият приоритет в първите месеци на новото Народно събрание” – заяви Марин Маринов.
Третият в листата на ГЕРБ Дамян Маринов допълни, че  не са проблем избори след изобри – това е демокрация. Но е проблем, че това винаги води до смяна на държавната администрация и  всички важни проекти започват отначало.
„Ботевград има нужда от свой депутат в Народното събрание, за да може големите проекти да се случават по-лесно и по-бързо” – заяви той.
„Преди две години като общински съветник започнах инициатива за ремонт на площадите в селата. Тогава срещнах разбиране и подкрепа от общинското ръководство и новият площад на Врачеш е факт, в момента се довършва в Скравена, има заделени средства за проектиране на ремонт на площада в  Гурково. Трудовец има един от най-хубавите площади сред селата в страната. Но той не е ремонтиран от десетилетия. Защо обаче да не се търсят средства  извън общинския бюджет? Един местен депутат би имал мотивация да работи за тази кауза” – заяви още Дамян Маринов.
ГЕРБ са с номер 22 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.