На Коледа и Нова година  88 аварийни екипа ще дежурят в Западна България

ЧЕЗ Разпределение България преустановява планираните прекъсвания на електрозахранването в периода от 08.00 часа на 17 декември 2012 г. до 08.00 часа на 3 януари 2013 г. с цел да осигури спокойствието и комфорта на клиентите си по време на предстоящите коледни и новогодишни празници. Работното време на центровете за обслужване на клиенти в предпразничните дни остава без промяна.
"В навечерието сме на едни от най-светлите и големи празници за годината. Това е време за отдих, забавления и ценни мигове с най-скъпите ни хора. Взели сме всички необходими мерки, за да осигурим спокойствието на нашите клиенти. При възникване на извънредни обстоятелства имаме готовност да реагираме с допълнителна механизация и да подсигурим още екипи" , каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България АД.
ЧЕЗ разполага с 290 аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция на територията на Западна България, която компанията обслужва. На Коледа и Нова година на работа ще бъдат 88 аварийни екипа. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 свои служители. Те са снабдени с всички необходими материали и оборудване, както и с ново защитно работно облекло за работа при тежки зимни условия. На разположение е модерна специализирана техника в това число 11 АТВ с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, 50 автовишки, 10 автокрана, 10 багера и уникална високопроходима верижна машина за всякакви терени и сезони. Създадена е организация при необходимост да се наема специализирана техника и от външни фирми.
При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите на компанията е горещата телефонна линия 0700 10 010.