Директорката не е реагирала адекватно в случая с пияната учителка от 130-то училище в София. Това заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, в ефира на ТВ7. Тя добави, че Илияна Иванова  не може да остане без работа.

Жената танцува в клас, не бих повикал полиция. Щях да се опитам да запазя авторитета й, директорката не е нарушила никакъв закон, но е трябвало по-рано да забележи, че жената има проблеми и да реагира по друг начин. С тези думи Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ „Подкрепа" също коментира инцидента с Илияна Иванова.

Янка Такева заяви още, че те не могат да оставят колегите си без помощ. В момента се грижим за нея, трябва да се успокой, трябва да се успокоят и децата й. Тя е една изключително добра учителка и добре е възпитала трите си децата. Понякога учителите търпим много неоснователни упреци. Проверих случая и искам да кажа, че колегията и директорката в училището не са реагирали адекватно. Едно време имахме възможност да познаваме децата си, учителите и директорите си. В началото на промените, когато тръгнахме да изпълняваме задълженията - да опознаваме семействата и децата, за да си вършим работата, родителите заявиха, че им ходим на гости, за да ни черпят кафе и ние се отдръпнахме, допълни тя.

Според журналиста Владо Береану директорката е реагирала глупаво. Той заяви, че се размиват стандартите в обществото и това ражда подобни случаи.

Такева заяви, че има много неща, които трябва да се поправят в системата на образованието.