Окръжният съд в Пазарджик отложи заседанието по делото за радикален ислям, предаде репортер на novini.bg. Причината е представен болничен лист от обвиняемия Байрям Ушев, в който пише, че той е болен от ангина.

Адвокатът Василев, който защитава обвиняемия, обясни пред съда, че неговия подзащитен категорично желае да участва лично в заседанията, независимо, че има упълномощен представител. Според прокурора по делото това не е причина, делото да се отлага, но защитниците обясниха, ако бе даден ход на делото биха били накърнени правата на обвиняемия Ушев. Болничният лист на Байрям Ушев е за периода от 14 до 18 декември, но според неговия адвокат, състоянието му не се е подобрило и е възможно той да бъде удължен. Ако това се случи, очакванията са и следващото заседание по делото да бъде отложено.

На днешното заседание трябваше да бъдат изслушани 6 вещи лица и да бъде представена комплексна експертиза. Съдът взе решение тези вещи лица ще бъдат изслушани на заседание, насрочено за 04.02.2013 г.

Делото продължава тази сряда с изслушване на другите призовани вещи лица, както и с разпит на новопризовани свидетели.
Болничният лист на Ушев е с дати 14-18 декември. Според адвокат Василев състоянието му не се е подобрило и е възможно болничния лист да бъде удължен.