На церемония в областната управа днес бе връчена наградата Спортист на годината за Софийска област. Получи я ботевградчанинът Владимир Далаклиев, състезател по таекуондо от клуб "Сунг Ри Атлантик", който тази година завоюва европейска титла.
Той благодари за признанието, което получава от областния управител, благодари и за подкрепата, която е получавал през годините от кмета на Ботевград Георги Георгиев.
Кмет на годината на Софийска област стана градоначалникът на Самоков - Владимир Георгиев. За първи път кметовете гласуваха директно, минути преди самата церемония. Всеки кмет имаше право да номинира един свой колега. Кметовете нямаха право да номинират себе си. След преброяването на бюлетините се оказа, че най-много гласове е събрал кметът на Самоков. Той е юрист по образование и това е първият му мандат, но има стаж като общински съветник.
След това бяха връчени и традиционните награди на областната администрация за тази година. Награда за милосърдие получава сестра Касияна от манастира във Врачеш, а за благодетел на годината бе отличен Цоло Вутов, собственикът на "Елаците".