Бившият главен секретар на МВР генерал Валентин Петров събра очите на пловдивчани,  като подкара чисто нова лимузина Ауди А8. Вальо Лимонадата, както е известен в града под тепетата обикаля улиците с колата, която струва над 200 000 лв.

Прякорът на бившия главсек идва от работата на жена му, която търгува с безалкохолни напитки. Обяснението за средствата, с които е купена колата са повече от прозаични. При напускането си от системата на МВР Валентин Петров получи 140 000 лв. - 20-те полагаеми заплати плюс премии за неизползван през годините платен отпуск.

Валентин Петров беше освободен през 2008 г., когато гръмна скандала свързан с българския паспорт на Будимир Куйович. Тогава се разбра, че черногорският гангстер е пребивавал незаконно в страната с български документи за самоличност, издадени по нареждане на Валентин Петров.

Бившият главен секретар на МВР е известен като почитател на немската марка автомобили. Той притежава и Ауди А5. Петров имаше и автомобил от модификацията А6, но катастрофира на магистрала "Тракия".