Варненският апелативен съд намали с две години присъдата на Христо Сечински, който уби 11-годишния Пресиян от Шумен през септември миналата година, съобщи БНР.

Шуменският окръжен съд наложи на Сечински 30 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване.

Пресиян Иванов от Шумен беше намерен убит с множество прободни рани около врата. Тялото на момчето беше открито тази нощ в мазето на недостроения търговски дом в центъра на града с множество прободни рани.

Христо Сечински по прякор Кобрата и Пресиян са се разхождали често заедно из града. В деня на убийството двамата отишли до кулата на БТК, качили се до 16-я етаж и гледали града. После отишли в първи подземен етаж на сградата, в която убиецът си бил направил стая. Там момчетата се скарали заради 30 стотинки. Предния ден Присиян бил купил снакс на по-голямото момче и младежът искал да си върне борча. 11-годишното дете отказало да вземе стотинките и казало, че го черпи. Тогава се сборичкали и Христо изкарал нож, забил го цели осем пъти в тялото на детето. Един от ударите се оказал фатален, минал през шийния прешлен и прекъснал гръбначни стълб. Момчето е починало бързо. Острието на ножа, с което е извършено ужасяващото престъпление, е намерено в центъра на Шумен. Острието е било 10 см. Направената аутопсия е показала, че по тялото на момчето има 8 пробождания. Един от ударите с ножа прекъснал гръбначния стълб. Има съмнения, че Христо се е опитал да изгори тялото, за да не бъде подведен под отговорност, но не е успял.