Жителите на САЩ постепенно се отказват от стационарните телефони. Според ново изследване, домашният телефон е станал безсмислено устройство за половината американци. Вместо него те разчитат изцяло на мобилни комуникации.
                      
                        

Проучването на центъра за контрол на заболяванията (CDC) обхваща 20 хиляди домакинства. Данните сочат, че над половината (51,8%) американци използват обикновени мобилни телефони или смартфони практически за всички повиквания. 35,9% от тях ползват у дома само мобилна връзка, а 15,9% имат стационарен апарат, но рядко го използват.

Американците в напреднала възраст са по-консервативни и предпочитат да говорят по домашния телефон. В същото време младите отдават предпочитание на мобилните устройства.

Принципно, изследването на CDC е било фокусирано върху здравето на американците. В продължение на една година специалистите на центъра са проучвали както здравето на хората, така и техните застраховки и, в частност, наличието на домашен телефон. Най-бедните американци могат да получат телефон безплатно от Фонда за универсално обслужване.