Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Таблетите и телефоните са опасни за децата

Таблетите и телефоните са опасни за децата

Използването на смартфони и таблети от децата, особено преди да заспят, увеличава в пъти риска от неспокоен сън и умора.


Учени от лондонския "Кингс колидж" и университета в Кардиф прегледаха изследвания, обхванали над 125 000 деца.


Резултатите от всички тях показват връзка между гледането на екрани преди заспиване и влошеното качество на съня, неговото съкращаване и сънливост на следващия ден.


Учените са категорични, че децата, които имат смартфони и таблети, но не ги използват вечер, спят много по-добре.


Сънят се нарушава дори само от наличието на подобни устройства в стаята, почти толкова колкото и при ползването им. Това показва, че за по-добър сън те въобще не трябва да остават в стаята, където спи дете. Най-добре е да бъдат махнати оттам час и половина преди времето за заспиване.


С нарастващата популярност на портативните медийни устройства и използването им в училище вместо учебници, проблемът с лошия сън сред децата се влошава.


Децата на възраст от 6 до 13 години трябва да спят от 9 до 11 часа на ден. Редовното недоспиване може да причини различни здравословни проблеми, предупреждават учените.



Етикети към тази новина:
таблети телефони здраве



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1809
Дата: 10.11.2016, 16:06

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com