Журналистът от една от най-авторитетните и популярни спортни телевизии в Америка ESPN - Дарън Ровел, обяви, че руският секссимвол на тениса Мария Шарапова е гадже на първата ракета на България Григор Димитров.


Преди малко повече от месец Гришо (21 г.) и Маша (25) бяха заснети как се разхождат заедно в Милано, след което тръгна слух, че между тях има любовна афера. Към момента мачото от Хасково не коментира темата, докато шармантната блондинка от Сибир, която е бивша №1, а в момента е №3, каза, че двамата са само приятели.


„Мария Шарапова отново не е на пазара. Получих информация, че тя излиза с българския тенисист Григор Димитров. Гаджето на Шарапова е №48 в света, но е известен като Бейби Федерер", пише журналистът от ESPN на страницата си в социалната мрежа Twitter.


19' припомня, че името на Гришо, който през 2010-а прекрати 4-годишната си връзка с баровската щерка Симона, е забърквано в креватни спекулации с колежката си Цвети Пиронкова, както и с американското страшилище Серена Уилямс. Шарапова пък в момента е свободна, след като би шута на годеника си - словенския баскетболист Саша Вуячич.


Междувременно вчера рано сутринта Гришо загуби историческия си първия финал от турнир от ATP, след като изтърва световния №3 Анди Мъри (Шот) и падна 6:7 (0), 4:6 след час и 32 минути в Бризбейн (Авл). Той по нищо не отстъпваше на олимпийския шампион от Лондон само опитът не му достигна да спечели в най-важния момент в първия сет.


Гришо поведе с 5:2, след това Мъри намали на 3:5, направи пробив за 4:5 и изравни за 5:5. От почти спечелен първи сет играта отиде в тайбрек, в който Григор не успя да се справи и загуби на нула. Във втория сет геймовете вървяха наравно, нашият дори поведе с 4:3, но след това Мъри веднага върна пробива за 4:4, поведе с 5:4, а с нов пробив спечели шампионския трофей за втора поредна година.


Благодарение на представянето си в Бризбейн Гришо добави 150 точки за класирането си в ранглистата, благодарение на които се очаква да се изкачи до 41-о място в света. Тази седмица той ще участва на турнира в Сидни, като в първия кръг ще срещне италианеца Фабио Фонини.